IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пандемията сви разходите на Google

Конгломератът Alphabet е спестил 268 млн. долара от пътувания, промоции и развлечения през първото тримесечие на тази година

22:39 | 03.05.21 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

С облекчаването на ограничителните мерки, въведени поради епидемията от коронавирус, все повече хора резервират пътувания и хотели онлайн, което е много добре за рекламния бизнес на Google, съобщава БГНЕС.
Също така служителите на компанията все още работят от вкъщи и не пътуват толкова много в командировки - което също е добре за бизнеса на Google.

Конгломератът Alphabet, който е собственик на Google, е спестил 268 милиона долара от пътувания, промоции и развлечения през първото тримесечие на тази година в сравнение със същия период на миналата година, главно в резултат на пандемията, според доклад на компанията. Годишно това би било повече от милиард долара. 

Всъщност Alphabet заяви в годишния си доклад по-рано тази година, че разходите за реклама и промоция са намалели с 1,4 милиарда долара през 2020 г., тъй като компанията е намалила разходите, е направила пауза или е пренастроила кампаниите и е превърнала някои събития в цифрови формати поради пандемията.

Пътните и развлекателните разходи са намалели с 371 милиона долара. Спестяванията компенсират много от разходите, направени при наемането на още хиляди работници. Google е известен с предимствата, които предлага на работниците, като масажни легла, ресторанти, корпоративни ваканции. Повечето служители на Google вече работят от вкъщи и без тези предимства са от март 2020 г. Компанията обаче планира да се върне в офисите по-късно тази година.

Изпълнителният директор Рут Порат каза на инвеститорите, че Google планира "хибриден" модел - на служител ще има повече място от преди. Порат също подчерта, че Google ще продължи да инвестира в своите недвижими имоти по целия свят

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Varfor
преди 2 години
Аз пък мога да ви кажа вие как да редуцирате досадните реклами в YouTube.Изтеглете си YouTube Vanced и забравете за тях. А и ще можете да слушате при заключен екран.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
дядя Вова
преди 2 години
Кристалина Георгиева: Коронакризата ще повиши търсенето на ресурси Пандемията сви разходите на Google И на 2-те не вярвам!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още