IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Електрическите тротинетки Hobo стъпват и в Севлиево

Това е петият град в България, в който услугата навлиза

14:13 | 29.10.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Hobo</em></p>

Снимка: Hobo

Българската компания за отдаване на електрически скутери под наем Hobo навлиза в Севлиево, който се превръща в петия град, в който фирмата оперира у нас, съобщи основателят ѝ Теодор Рачев пред Investor.bg.

„Стартираме в град Севлиево по покана на общината и кмета на града. Радваме се на изразената подкрепа и желание за съвместна дейност. Този сезон разполагаме 30 броя скутери и при успешни данни желанието ни е да удвоим тяхната бройка през следващия сезон“, коментира той.

Освен в Севлиево, тротинетките на Hobo се движат и в София, Благоевград, Пловдив и Варна, а компанията успя да постигне това за малко повече от две години.

Hobo пуска и ново поколение електрически скутери – Hobo 3.0, които разполагат с 12-цолова гума, комбинирана с хидравлично окачване за по-устойчив превоз при преминаване през неравности. Корпусът е подсилен и спомага за оптимална стойка при управление.

От компанията допълват, че Hobo е първата фирма у нас, която предлага скутери със сменяема батерия, което премахва необходимостта от транспорт за зареждане и съществено намалява вредните емисии, свързани с услугата.

По думите на Теодор Рачев Hobo вече е достигнала до 40 хил. клиенти в България и има разположени над 400 скутера в петте населени места, в които оперира.

Междувременно Hobo води преговори за експанзия в още български градове.

„В преговори сме с още два български града, които ще оповестим през началото на следващия сезон“, коментира Рачев.

През миналата година пандемията оказа голямо влияние върху редица индустрии, включително и върху бизнеса с отдаване на електрически скутери под наем.

Още по време на първите вълни решихме да запазим услугата и да не спираме дейност. Впоследствие хората бързо установиха предимствата на услугата ни. Макар и споделен, ние предлагаме индивидуален транспорт на открит въздух, с който бързо можеш да се придвижиш и избегнеш струпвания на голям брой хора“, посочва Рачев.

Той допълва, че до този момент компанията отчита новия сезон като успешен и преминаващ под знака на локалната експанзия на услугата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още