IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Siemens се похвали със силен ръст на поръчките

Тримесечната печалба на компанията надмина прогнозите

15:01 | 10.02.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Liesa Johannssen-Koppitz/Bloomberg</em></p>

Снимка: Liesa Johannssen-Koppitz/Bloomberg

Siemens отчете по-висока от очакваното печалба, след като германската технологична група заяви, че се радва на „изключителни“ поръчки от клиентите си, предава Ройтерс.

Поръчките са скочили с 52% до 24,21 млрд. евро, което се оказа значително над очакванията, разкри производителят на влакове и софтуер за заводи, след като компаниите заложиха на оборудване, а търсенето се увеличи след забавянето, свързано с пандемията.

Сега Siemens има незавършени поръчки за 93 млрд. евро – най-високото им ниво в историята на компанията.

Индустриалната печалба е нараснала с 12% до 2,46 млрд. евро през трите месеца до края на декември, над средната прогноза на анализаторите за 2,27 млрд. евро.

Приходите през тримесечието (първото от фискалната 2022 г. на Siemens) са се увеличили със 17 на сто до 16,50 млрд. евро. Това се оказа над прогнозата за 15,95 млрд. евро. Нетната печалба на компанията е нараснала с 20% до 1,8 млрд. евро.

„Имахме много успешно начало на фискалната 2022 г.“, коментира главният изпълнителен директор Роланд Буш. „Бизнесите ни продължават растежа си с висока стойност“.

Като един от най-големите производители в индустрията, който доставя оборудване на фабрики, резултатите на Siemens са индикация за здравето на икономиката като цяло.

Възходът на индустрията след отслабването на пандемията беше възпрепятстван от недостига на компоненти, най-вече на чипове, както и от проблемите с логистичните вериги, които доведоха до забавяне на производството на коли, компютри и други продукти.

Siemens твърди, че вижда все повече възможности за растеж в много ключови пазари и е избегнала големи проблеми, свързани с увеличените рискове във веригите на доставките по отношение на компонентите, суровините и логистиката.

Скокът на поръчките на Siemens е воден от бизнеса за автоматизация на компанията, където поръчките се увеличиха със 73%, записвайки ръст във всички бизнеси и региони.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още