IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Block изненада с оптимистична прогноза за 2022 г.

Новината тласна цената на акциите ѝ с 30% нагоре

21:37 | 25.02.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Компанията за дигитални разплащания Block, управлявана от Джак Дорси, записа над 30% ръст на борсата, след като отчете приходи за четвъртото тримесечие, които надминаха очакванията, Освен това даде неочаквано оптимистична прогноза за 2022 г., пише Bloomberg.

Приходите за четвъртото тримесечие са достифнали 4,08 млрд. долара, което е малко над 4,01 млрд. долара прогноза на анализаторите. Block, която преди носеше името Square, заяви още, че брутната печалба на приложението ѝ Cash App ще бъде по-голяма през втората половина на годината заради очакваните подобрения на продуктите и търговските интеграции след придобиването на компанията AfterPay, залагаща на модела купи сега, плати по-късно.

Въпреки че брутният обем на плащанията ще бъде по-нисък от очакваното през текущото тримесечие, Block твърди, че ще увеличава брутната си печалба всяко тримесечие тази година. Този растеж отчасти ще е подпомогнат и от по-благоприятните сравнения с миналогодишните резултати, посочи компанията пред анализатори.

Брутната печалба за четвъртото тримесечие – метрика, която не включва таксите на бизнесите Cash App и Seller – са достигнали 1,18 млрд. долара, с 47% повече спрямо същия период година по-рано.

Цената на акциите на компанията нарасна до 123,09 долара по време на следборсовата търговия, след като снощи завърши сесията в Ню Йорк на ниво от 94,99 долара.

Днешният отчет е първият на компанията, откакто тя промени името си през декември. Решението беше в опит да разграничи корпоративното си звено от продукта Square, но е и сигнал за засилените инвестиции в блокчейн технологии и биткойн. Съоснователят и главен изпълнителен директор Джак Дорси е поддръжник на биткойна. Базираната в Сан Франциско Block работи по редица свързани с биткойна инициативи.

Приходите от покупки на биткойни през четвъртото тримесечие са достигнали 1,96 млрд. долара – почти половината от общите тримесечни приходи от продажби на Block. Брутната печалба, генерирана от продажбите на биткойни, са 46 млн. долара. Като се изключат някои елементи, нетната печалба е 140,4 млн. долара. Анализаторите очакваха 115,1 млн. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още