IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

NFT платформата OpenSea съкрати 20% от служителите си

Решението е взето заради голямата пазарна несигурност

14:30 | 15.07.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg</em></p>

Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg

Пазарът за незаменяеми токени (NFT) OpenSea е съкратил 20% от работната си сила, за да свие разходите си на фона на продължаващия спад на пазара на дигитални активи, обяви базираната в Ню Йорк компания, цитирана от Ройтерс.

OpenSea, най-голямата платформа за продажби на NFT в света, преживя бум на продажбите през 2021 г., след като възходът на криптовалутите създаде нова група от забогатели от тях спекуланти.

Но младият NFT пазар записа спад през последните месеци, след като цените на криптовалутите се устремиха надолу, а инвеститорите станаха по-предпазливи към риска заради ускоряващата се инфлация, повишаването на лихвените проценти от централните банки и опасенията от рецесия.

„Истината е, че се озовахме в безпрецедентна комбинация от криптозима и широка макроикономическа нестабилност, и трябва да подготвим компанията за възможен продължителен спад“, написа главният изпълнителен директор Девин Финцър в Twitter.

По думите му съкращенията ще позволят на компанията да запази петгодишния си растеж при сегашните нива, дори при редица потенциални неприятни сценарии.

През юни криптоборсата Coinbase заяви, че ще съкрати около 1100 служители, или 18% от работната си сила.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още