IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кой ще бъде следващият Стив Джобс на технологична Америка?

Най-близо до почетното звание е Джеф Безос, основателят и изпълнителен директор на Amazon

15:37 | 29.10.11 г. 2
<p>
	Джеф Безос. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Джеф Безос. Снимка: Архив Ройтерс

Със смъртта на Стив Джобс в началото на месеца технологичната индустрия загуби една от своите икони. И според CNN на дневен ред веднага се е появил въпросът: откъде тази индустрия ще черпи вдъхновение сега, когато Джобс го няма?

Новият изпълнителен директор на Apple Тим Кук най-вероятно ще продължи успешния бизнес на предшественика си, но трудно можем да си представим, че именно той ще вдъхновява технологичното общество така, както го правеше Стив Джобс.

Създателят на Facebook Марк Зукърбърг има звездния ореол, но той и компанията му все още са твърде млади и следователно непроверени от времето, за да поемат палката от легендарния иноватор. Що се отнася до Google, основателят Лари Пейдж, както и доскорошният изпълнителен директор Ерик Шмид нямат необходимата харизма.

Но има един технологичен лидер, който изглежда притежава необходимите качества, за да успее да заеме мястото на Джобс, посочва CNN. И това е Джеф Безос – основател, президент и изпълнителен директор на Amazon.

Безос ръководи бизнеса си по същия начин, както Стив Джобс ръководеше своя – безкомпромисно залагайки на дългосрочната инвестиция пред краткосрочните печалби и готов да рискува с големи вложения области, които на пръв поглед не са пряко свързани с дейността на компанията.

Джобс преведе Apple от персоналния компютър към музиката с iPod и след това към мобилните телефони с iPhone. Пътят се оказа повече от успешен и превърна Apple в най-голямата и най-богатата технологична компания в света.
 

Последна актуализация: 17:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 33 rate down comment 8
Julius
преди 12 години
Постигнатото от Джобс в музиката Безос ще направи с книгите:"През 2020 г. хората ще купуват хартиени книги водени главноот емоционални, сантиментални или други подобни причини..."http://***.reader.bg/news/item/364.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 33 rate down comment 8
Yomega
преди 12 години
и в момента има много Стив Джобсове - това което правят Гугъл с Андроид, и Безос и многото незнайни специалисти които карат джаджите по джобовете ни да работят, създателите на различните МЕМS например - питали ли сте какъв е жироскопа в телефона ви, с който работят куп приложения?...Джобс е вдъхновяваща фигура но революцията в технологиите е резултат на усилията на много много хора
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още