IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тим Кук: В патентния спор със Samsung ставаше дума за ценности

Влагаме всичките си усилия в услуга на нашите потребители, а не, за да може други безцеремонно да копират, заяви директорът на Apple след съдебната победа

14:35 | 27.08.12 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Кук: &quot;Днес е важен ден за Apple и за иноваторите по целия свят&quot;. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Кук: "Днес е важен ден за Apple и за иноваторите по целия свят". Снимка: Ройтерс

„Този съдебен процес винаги е бил нещо много по-важно, отколкото спазването на патентното право или вземането на парично обезщетение. Тук става дума за ценности“, заяви в публично обръщение от страна на компанията по повод съдебната победа на Apple над Samsung миналата седмица изпълнителният директор на американската компания Тим Кук.

Съдебните заседатели отсъдиха корейската компания да заплати на Apple сумата от 1,07 млрд. долара. Според съда Samsung е копирала в много от своите устройства „без каквито и да е видоизменения“ иновационни технологии, патентовани от Apple.

"Колеги, днес е важен ден за Apple и за иноваторите по целия свят. Много от вас следяха отблизо делото срещу Samsung в Сан Хосе през изминалите няколко седмици. Ние избрахме да решим спора по съдебен път много внимателно и то след като няколко пъти бяхме предупреждавали Samsung да не копират продуктите ни", се казва в обръщение на Кук към служителите си.

„Ние ценим оригиналността и иновацията и влагаме всичките си усилия, за да правим най-добрите продукти в света. И ние правим това в услуга на нашите потребители и техния комфорт, а не, за да може други безцеремонно да копират. Дължим благодарност на съдебните заседатели, които отделиха време да изслушат нашата версия. За нас бе вълнуващо това, че най-накрая имахме възможността да я изложим. Огромният брой доказателства, които представихме по време на процеса, доказаха, че копирането на Samsung е стигнало много по-далеч от това, което знаехме.

Председателите казаха своята дума. Аплодираме ги за това, че според тях действията на Samsung са били преднамерени и те изпратиха категорично и ясно послание, че кражбата е нещо лошо. Щастлив съм от това, което правите“, пише още Кук в посланието си до служителите на американския технологичен концерн.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 0
bgMan
преди 11 години
Началото на тази история е един анализ отпреди няколко години, който Apple беше поръчала преди няколко години. Впоследствие стана публичен и всеки, който желае може да го прочете. В него много точно специалистите се бяха аргументирали как (и защо) Samsung ще детронира Apple за 2-3 г. и ще бъде лидер на пазара за смартфони, таблети и всички производни.Почти веднага след като от борда на Apple прочетоха доклада взеха да сменят доставчиците на компоненти и фабриките за асемблиране като паралелно с това наеха най-добрите и скъпите адвокати в света за да забавят или предотвратят това.Това обобщава най-точно ситуацията.За мен Apple имат наистина най-добрите хардуерни продукти (макар че пак евтини китайци им ги правят) но съм за Samsung защото корейците със доста труд и находчивост успешно за малко щяха да се преборят със славата и доминацията на Apple. А и конкуренцията е хубаво нещо плюс това като специалист в тази област хич не ми харесват цените на Apple.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 0 rate down comment 0
crazy_moni
преди 11 години
Ако сравним 4S и S3 , каква е разликата?!? Apple са много прави, че така ги погнаха, защото Samsung наистина прекаляват! Сагата, която Samsung имаха с Nokia преди години имаше точно същия резултат! Samsung веднага копираха и си изпатиха отново! Да не говорим колко некоректни са те в бизнес отношенията, защото съм виждал с очите си за какво става дума и как се държат!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 0 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 11 години
Съгласен. След като се спомина осноателят и единственото нещо с което цъфти са дела,дела и пак дела. Вместо да се съсредоточат в иновациите, нещо в което 'уж' са много силни, те само се съдят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 0
Ricco
преди 11 години
Освен за иновативност, в случая с ябълката става въпрос и за алчност. Алчност в огромни размери. А това е сигурна рецепта за провал. И ако ябълката продължава така, годините й (като лидер) са преброени.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
edge404
преди 11 години
A Xerox, какво ли мислят по темата за ценностите и кражбата (директна) на технологии от така иновативната ябълова компания?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 2
bgMan
преди 11 години
Да - ставало е въпрос за ценности.Ценности зелени на цвят със знака $
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
GBB
преди 11 години
съдебни председатели да се чете съдебни заседатели!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още