IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Интернетът на бъдещето: видео съдържанието измества текста

Мобилните технологии, добавената реалност и видеата ще доминират в света на онлайн услугите през новата година

12:11 | 08.01.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Интернетът на бъдещето: видео съдържанието измества текста

През следващите 12 месеца съдържанието ще възвърне водещата си роля в уеб бизнеса и дигиталния маркетинг, а иновативните типографски решения и технологии като HTML5 ще играят все по-важна роля в създаването на запомнящи се сайтове. Това поне предвиждат експертите на уеб агенция eDesign за тенденциите в сектора през 2014 година

Мобилните приложения и разплащания ще играят все по-осезаема роля в сектора на онлайн услугите, компаниите ще търсят нови социални канали и алтернативи на Facebook за своите послания, а „ненапудрените“ и реалистични рекламни формати, в комбинация със силно съдържание ще бъдат водещи в онлайн маркетинга. Това са част от акцентите в традиционната прогноза за развитието на онлайн сектора на екипа на дигитална агенция eDesign.

Изводите са, че технологии като HTML5 и CSS3 ще позволяват създаването на още по-запомнящи се дизайни, видео съдържанието ще измести текста, а нови класове мобилни устройства, както и технологии като „добавена реалност“ ще доведат до появата на още по-иновативни маркетингови решения.

Тенденциите при уеб дизайна

„Все още голяма част от дисплей рекламата в интернет е базирана на технологията Flash, което я прави недостъпна на множество мобилни устройства и позволява лесното ѝ изключване от самите браузъри, но тази тенденция ще се промени през 2014 година. Проблемът с „пакетирането“ на рекламата в един файл е това, което все още принуждава порталите да използват Flash в банер позициите си, но през новата година се очаква компаниите да се обърнат към новата версия на езика HTML5”, смята Георги Костов, криейтив директор на eDesign.

По думите му по-широкото навлизане на технологии като HTML5 и CSS3 ще позволи създаването на по-креативни анимации и паралакс ефекти. Добре премислените и умерени HTML ефекти ще бъдат в основата на изготвянето на съвременни и запомнящи се уеб страници през тази година.

Според Георги Костов, съдържанието ще възвърне водещата си роля в уеб пространството, за сметка на популярните през последните години практики за автоматизирани, нискобюджетни Facebook кампании, пазаруване на „лайкове“ в социалните мрежи, създаване на многобройни еднотипни текстове и псевдоновинарски сайтове с изкопирано съдържание, целящи постигане на по-добра позиция в търсачките. Създаването и употреба на качествено съдържание (текст, снимки, видео) ще става все по-ключово за изграждането на добро уеб присъствие, а причините за това са както в поведението на потребителите, които стават все по-критични от една страна, така и в новите ъпдейти на Google от друга.

Последна актуализация: 11:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Pyramid
преди 10 години
"Интернетът на бъдещето: видео съдържанието измества текстаМобилните технологии, добавената реалност и видеата ще доминират в света на онлайн услугите през новата година" И после-защо децата били оглупявали...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още