IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кристоф де-Лафарж: Искаме мъжете да подкрепят равенството между половете

Очакваме устойчив бизнес резултат за 2016 г., твърди управителят на Шнайдер Електрик за България, Албания, Македония и Косово

08:45 | 10.05.16 г. 16
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Шнайдер Електрик</em></p>

Снимка: Шнайдер Електрик

Какъв процент от работната сила на Шнайдер Електрик е съставена от жени?

Като цяло ние сме добре балансиран екип. Жените са малко повече от половината от общата ни работна сила в България. Имаме само отделни функции, които са изцяло мъжки – например сервизните инженери. Въпреки това мога да кажа, че сме предпочитан работодател с награди в България и това ни дава уверенест да бъдещето. 

Имате ли програма за насърчаване на многообразието на работната сила в компанията?

Шнайдер Електрик е глобална компания с много дружества в над 100 страни. Многообразието в сърцето на нашия бизнес. Няма как да работиш глобално, ако не цениш многообразието. То вече не е въпрос на избор. Много изследвания подчертават връзката между многообразие и икономическа ефективност. Сигурно знаете, но над 55% от високообразованите хора са жени (58% в САЩ). Ние искаме да привлечем тези таланти.

По какъв начин ангажиментът Ви към HeForShe ще се отрази на бизнеса Ви в България?

Многообразието помага да разберем различията в ценностите на поколенията, в опита им. Всички наши клиенти са различни. Между тях има вече зрели предприемчи, има млади хора, жени, мъже – разнообразието вътре в компанията ни помага да се отнесем правилно към всички различни клиенти и специфичните им нужди.

Това свързано ли е с някаква финансова инвестиция?

Кампанията HeForShe не е фокусирана върху харчене на пари. Много по-важно в нея е изразяването на солидарност и посланието към екипите ни.

Ще откриете ли повече работни места за жени?

Ние откриваме работни места въз основата на бизнес нужди. Винаги даваме предимство на талантливите и работливи хора. Точно това е и логиката на равенството между половете – да позволим на жените да покажат таланта си и да се развиват като професионалисти.

Кои позиции в компанията смятате за особено привлекателни за дамите и в кои посоки има още да се работи?

Повечето от нашите позиции са атрактивни и подходящи за жени. Все още съществуват предразсъдъци и трябва да насърчаваме младите жени и момичетата да избират по-смело технически и инженерни специалности. Жените са много успешни във функции като HR, счетоводство и т.н., но не искаме да ги ограничим само там.

Като цяло планирате ли разширяване на бизнеса в България през тази година?

България е важна държава за Шнайдер Електрик. Нашата фабрика тук е най-голямото ни производствено предприятие в Европа. Със запазването на атрактивните условия тук със сигурност ще продължим да инвестираме.

Какви са финансовите Ви прогнози за 2016 г.?

Избягваме да правим предсказания за бъдещето. За нас е важно, че Шнайдер Електрик е добре балансирана кампания с различни направления на бизнеса и устойчив модел. Мисля, че имаме всички предпоставки да очакваме един устойчив бизнес резултат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

14
rate up comment 6 rate down comment 1
redcretin
преди 7 години
Спокойно можеш да го осъдиш за дискриминация, това и ще последва в един момент всички тия кухи инициативи. Казвам кухи, защото въпреки целия напън промяна няма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 8 rate down comment 1
Momchil_Matev
преди 7 години
Да видим някой ден кой ще се бори за правата на мъжете. Че натам сме тръгнали...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 19 rate down comment 1
dzk
преди 7 години
" За фабриката ни в Пловдив възнамеряваме да въведем и гъвкаво работно време за дамите." това не е дискриминация по пол? Значи ако съм жена ще имам удобно работно време, но ако съм мъж нямам такова право.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 3 rate down comment 0
balkando
преди 7 години
+ И това не е майтап (
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 9 rate down comment 0
Mesoiadess
преди 7 години
То им е генетично заложено и води до подсигуряване , оцеляване и просперитет в далечните времена . И катериците правят така :) .Човечеството обаче започна безконтролно използване на несъществуващ /кредитен / и неограничен финансов ресурс . Започна да изяжда храната на своите деца , подобно на вирус който изяжда гостоприемника и умира с него . Тук изключенията не променят крайния резултат , който е за всички .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 8 rate down comment 0
abdul
преди 7 години
Амбицията да го насърчават у простите мъже.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 11 rate down comment 1
vzhekoff
преди 7 години
Съдейки по това с което се занимава, явно са го сложили според способностите му :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 13 rate down comment 1
bgMan
преди 7 години
Управител на каквото и да било "за България, Албания, Македония и Косово" звучи като наказание или заточение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 9 rate down comment 1
Mesoiadess
преди 7 години
Не казвам че жените имат по-консуматрско мислене , но имат амбицията да го насърчават . А консуматорството след като провокира ценностен , семеен и обществен разпад е на път да затрие световната икономика , не дай боже по-икономически причини да се затрие и човечеството .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 20 rate down comment 2
balkando
преди 7 години
Насила установено равенство НЯМА и не може да има. Жените са достатъчно хитри и умеещи да постигат своето. Целият този шум е само с една цел - издигането на ключови постове на все повече лесно управляеми и манипулируеми индивиди - жени, гейове, инвалиди и т.н. Ако в организма се проведе една акция за равенство на клетките и слагането на еднакъв брой различни клетки и тъкани във всички органи ... познайте !?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още