IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестират 15,6 млн. лв. в микропредприятия чрез Фонд "Земеделие"

Фондът ще финансира нови 37 проекта по Програмата за развитие на селските райони

11:04 | 05.10.10 г. 1
Инвестират 15,6 млн. лв. в микропредприятия чрез Фонд "Земеделие"

Нови 37 проекта за развитие на микропредприятия на стойност 15,6 млн. лв. ще бъдат финансирани по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г., съобщават от Фонд „Земеделие”.

Одобрените проекти са по две от най-атрактивните мерки на програмата - „Разнообразяване към неземеделски дейности” и „Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия”.

Одобрените инвестиции надхвърлят 15.6 млн. лв. като договорената субсидия по програмата за тях възлиза на 10 млн. лв. Проектите са насочени към строеж и реконструкция на къщи за гости, цехове в текстилната и сладкарска промишленост, закупуване на специализирано оборудване за обновяване на микропредприятия, изграждане на фотоволтаични съоръжения и ветеринарна клиника.

ДФ „Земеделие” плати още 6 млн. лв. по Програмата за развитие на селските райони миналата седмица. Преведените средства са по проекти за залесяване, развитие на населените места, покупка на техника и обновяване на земеделските стопанства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
krastiu
преди 13 години
mije li niakoi da mi kaje kade bih mogal da kandidatstvam po evroprogramite .imam malka darvodelna i iskam da ia raz6irq i obnovia.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още