IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Построиха около 60% от конструкциите на Дунав мост 2

От прилежащата инфраструктура са готови всичките осем пътни и жп надлези

10:43 | 29.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Построиха около 60% от конструкциите на Дунав мост 2

Почти 50% от инфраструктурата на Дунав мост 2 и около 60 на сто от строителството на моста Видин-Калафат са завършени, съобщи БТА.

От прилежащата инфраструктура на моста са готови конструкциите на всичките осем пътни и жп надлези, построени са сградите на пътническата и на товарната гара, пуснати са в експлоатация 600 метра от нов пътен възел при входа на Видин.

Изграждането на обекта ще продължи след 11 януари следващата година в производствената база на фирмата строител - FCC Construccion. В нея ще се изливат сегментите за връхната конструкция на моста в навигационния участък на Дунав, а при подходящи метеорологични условия ще продължи и строителството на съоръженията.

Строителството на моста се финансира по програма ИСПА, която би трябвало да приключи в края на тази година. Заради забавяне на работата по моста и риска да не бъдат усвоени евросредствата обаче, България и Румъния поискаха Еврокомисията да удължи срока за изграждането на съоръженията. Основната работа трябва да бъде свършена през 2011 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още