IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Основната част от Дунав мост 2 ще бъде завършена в края на 2011

В началото на 2012 г. може да се допуснат само довършителни работи, към момента изпълнението на съоръжението е на 55%

15:16 | 26.08.10 г.
Основната част от Дунав мост 2 ще бъде завършена в края на 2011

Основната част от строителството на Дунав мост 2 ще бъде завършена в края на 2011 г., съобщи във Видин министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев, цитиран от БТА. Той уточни, че може да се допуснат само довършителни работи в началото на 2012 г.

Има забавяне в строителството на Дунав мост и най-сериозният проблем е осигуряването на количества пръст за част от насипите. Европейската комисия е поискала в писмо да се посочи точно начинът, по който ще се реши проблемът със земните насипи.

Финансовото и физическото изпълнение на Дунав мост 2 е на 55%.

Има допълнителни искания за средства от изпълнителя на моста, които сега се разглеждат. Ще се опитаме да няма оскъпяване на строителството, а ако има, то да е минимално и да не е за сметка на бюджета, каза Дончев. Той добави, че ако се стигне до дофинансиране на проекта, има известен резерв европейски пари, тъй като в тръжната процедура е постигната по-ниска цена от определения бюджет.

Изграждането на инфраструктурата към Дунав мост 2 значително изостава от мостовото съоръжение, отбеляза заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Досега са изпълнени 30%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Fix0a0Project
преди 13 години
В действителност основната част на Дунав мост 2 ще бъде завършена в края на 2012 а довършителните работи през 2013г.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още