IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НАП и Агенцията по вписванията получават общо 5,5 млн. лв. евросредства

Средставата са по договори по оперативна програма "Административен капацитет" и целят подобряване на обслужването на гражданите и бизнеса

18:03 | 03.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
НАП и Агенцията по вписванията получават общо 5,5 млн. лв. евросредства

Подписани бяха договори на обща стойност над 5,5 млн. лева за финансиране на нови три проекта по оперативна програма (ОП) „Административен капацитет", събщиха днес от Министерството на финансите. Безвъзмездна финансова помощ получават два проекта на Националната агенция за приходите (НАП) и един проект на Агенцията по вписванията. Проектите са одобрени в рамките на процедурата „Подобряване на обслужването на гражданите и бизнеса", която беше отворена през месец март 2010 г.

Първият одобрен проект на НАП е за „Надграждане на Системата за управление на приходите чрез разработване на софтуерно приложение в подкрепа на контролната дейност в НАП - Информационна система „Контрол" на стойност близо 2,94 млн. лева. Целта на проекта е подобряване на контрола, повишаване на събираемостта и удовлетвореността на клиентите на НАП чрез разработване на софтуерното приложение „Информационна Система Контрол". Системата ще подпомага селекцията на задължени лица за ревизии и проверки, като по този начин ще сведе до минимум влиянието на човешкия фактор в процеса. Ще се автоматизират процесите по възлагането и реализацията на проверките.

Вторият проект на НАП е на стойност близо 1,84 млн. лв. и по него се предвижда изграждане и внедряване на Управленска информационна система (DataWarehouse) в НАП, както и редица обучения на служители за работа със системата.

Проектът на Агенцията по вписванията и е на обща стойност близо 815 хил. лева. Проектът е за привеждане на системата на имотния регистър в съответствие със Закона за електронното управление, въвеждане на нови електронни услуги и интегриране на системи и регистри в Агенцията по вписванията и общинските администрации за подобряване на обслужването на гражданите и бизнеса и подобряване събираемостта на данъците върху недвижими имоти.

Срокът за изпълнение и на трите проекта е 18 месеца.

Към момента общата стойност на договорените средства по ОП "Административен капацитет" надхвърля 167 млн. лв. Изплатените средства възлизат на близо 88 млн. лв, т.е. 25% от ресурса на цялата оперативна програма. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:54 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още