IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК отмени избора на община Карлово за изработване на европроект

Обществената поръчка е свързана с подготовка на инвестиционен проект за изграждане на регионално депо за строителни отпадъци, финансирано по Оперативна програма „Околна среда“

15:01 | 31.05.11 г.
КЗК отмени избора на община Карлово за изработване на европроект

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени избора на консултантска компания, която да изработи инвестиционния проект на община Карлово за изграждане на регионално депо за строителни отпадъци, съобщиха от ведомството.

При провеждането на обществената поръчка за избор на изпълнител комисията е допуснала съществени пропуски, в резултат на което КЗК определя решението на кмета като незаконосъобразно.

Поръчката се изпълнява по „Техническа помощ за подготовка на инвестиционни проекти на приоритетна ос 2 на оперативна програма „Околна среда 2007-2013г” за подобряване и развитие на инфраструктурата за преработка на отпадъци.

На бъдещото сметище ще бъдат депонирани основно материали от разрушаването на стари сгради в Карлово, обясняват от комисията.

При разглеждането на офертите на кандидатите комисията не е изпълнила задължението си да направи кратко описание на техническите оферти на участниците, за да се определи принципът на оценка, е записано в мотивите на юристите.

Проверката на КЗК е станала по жалба на консорциум „Тобо-Еко Енергопроект”, участвал в конкурса.

Въз основа на констатираните нарушения КЗК връща преписката за продължаване на процедурата, която трябва да започне от етап оценка на съответствието на техническото предложение, заключава комисията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:32 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още