IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов обеща 1,8 милиарда лева за екология, усвоени до края на годината

Община Перник изгради канализация за 32 млн. лв. по програма „Околна среда“

15:46 | 28.06.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Бойко Борисов обеща 1,8 милиарда лева за екология, усвоени до края на годината

До края на годината средствата, които българските общини ще усвоят за екология, ще се увеличат от 1,3 млрд. лв. на 1,8 млрд. лв. Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на новата канализационна мрежа в пернишкия квартал "Калкас", предаде БТА.

Проектът за канализацията е финансиран по Оперативна програма „Околна среда”. Той е на стойност 32 млн. лв., от които 24,5 млн. лв. са осигурени от Европейския съюз, 6 млн. лв. са от държавния бюджет и 200 хил. лв. - от община Перник. Изградени са 22,6 км канализация в кварталите „Калкас” и „Васил Левски” и колектор, който ще обслужва над 41 хиляди жители.

Според Борисов освен река Искър и Струма вече няма да бъде замърсявана от отпадни води, което ще зарадва много рибари. Всички, които живеят по поречията на реките, досега ползваха само септични ями, посочи Борисов. „Виждат се само капаците на шахтите, но отдолу стоят 32 млн. лв.“, коментира премиерът и допълни, че обектът в Перник е добър пример за усвояване на европейски пари.

Очаква се община Перник да кандидатства с нов проект по оперативната програма за канализация на кварталите "Бела вода" и "Рудничар".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Internet
преди 12 години
Този има нужда от преглед и болнично лечение
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още