IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имаме договори за половината от европейските пари до 2014 г.

Планът до края на годината е да платим не по-малко от 20% от цялото финансиране, твърди министър Томислав Дончев

18:22 | 26.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
Имаме договори за половината от европейските пари до 2014 г.

България вече е сключила договори за половината от европейските средства, предвидени за страната ни до 2014 г., съобщи в Брюксел министърът по еврофондовете Томислав Дончев, информира БНР.

„Ние имаме сключени договори за почти половината от ресурса, над 48% от цялата сума по седемте оперативни програми. България е успяла да плати над 13,5%, което е 2,1 млрд. лева. Планът до края на годината е да платим не по-малко от 20% от цялото финансиране и се надяваме тази цел да бъде постигната“, коментира министърът.

Той е договорил с представители на Еврокомисията Държавната агенция за закрила на детето да бъде подсилена с пари от еврофондовете.

Така ще се ускори процесът на деинституционализация, който предвижда в следващите години над 7 хил. деца да бъдат изведени от социалните домове и да им бъдат осигурени алтернативни грижи. „Имаме зелена светлина, финансирането ще бъде осигурено с европейски пари“, каза Дончев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още