IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столичната община отново търси строител за част от системата за боклук

Ориентировъчната стойност на поръчката е в размер на 47 млн. лв.

15:12 | 26.09.11 г.
Столичната община отново търси строител за част от системата за боклук

Столичната община (СО) пусна обществена поръчка за строител на част от системата за третиране на отпадъците - инсталацията за компостиране на биологични и хранителни отпадъци. 

Ориентировъчната стойност на поръчката е 39 116 600 лв. без ДДС, или близо 47 млн. лв. с ДДС. Парите трябва да се осигурят от оперативната програма "Околна среда" и заем от Европейската инвестиционна банка.

Цената на документацията за участие в поръчката е 25 лв. с ДДС, а срокът за покупка изтича в 12:00 часа на 28 октомври тази година.

Това е втората поръчка, която Столичната община обявява за строител на част от системата за третиране на отпадъците. Първата обществена поръчка беше прекратена,  след като единственият кандидат "Егерсман и Ко" предложи много висока цена.

Инсталацията за компостиране ще се намира на площадката "Хан Богров" край София. От преработката на зелените и хранителните отпадъци в съоръжението ще се получава компост, който може да се използва за наторяване или за електричество и парно, произведени от отделяния по време на обработката на сметта биогаз.

В края на юни ЕК одобри за финансиране първата фаза от проекта на завода за отпадъци в София, като финансирането по нея е в размер на 69 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още