IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Догодина започват ремонти на 234 км пътища „първи“ и „втори“ клас

Индикативният бюджет за осъществяване на ремонтите е около 160 млн. лв.

15:48 | 02.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
Догодина започват ремонти на 234 км пътища „първи“ и „втори“ клас

През 2012 г. ще започне рехабилитацията на 234 км второкласни и третокласни пътища, които ще бъдат включени в Етап 4 от проектите, финансирани по оперативна програма „Регионално развитие”. Това обяви председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) Лазар Лазаров, съобщиха от там.

Индикативният бюджет за осъществяване на ремонтите е около 160 млн. лв. Очаква се строителните дейности да започнат през пролетта.

Досега по първите три етапа по програмата се извършват ремонти на общо 616 км второкласни и третокласни пътища. Голяма част от проектите по Етап 1, който обхваща около 302 км, вече приключват успешно. Усилено се работи и по Етап 2, включващ ремонти на 311 км пътища, както и по Етап 3, в който е предвидена рехабилитацията на Южната дъга на Софийския околовръстен път.

„Целта ни през следващия програмен период (2014-2020 г.), чието планиране започнахме, е да акцентираме върху цели пътни направления, които са взаимно свързани, а не на отделни отсечки“, коментира Лазаров.

През периода 2014-2020 г. се планира да бъдат инвестирани (ако бъдат одобрени от ЕК) почти 1 млрд. лв. по ОП „Регионално развитие“ за рехабилитация на пътища „първи“ и „втори“ клас, съобщиха още от агенцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още