IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агенцията за инвестиции ще рекламира България на три континента

Проектът е за 13 млн. лв., които ще се използват за популяризиране на осем сектори от икономиката

12:12 | 20.09.12 г.
Агенцията за инвестиции ще рекламира България на три континента

Агенцията за инвестиции организира серия от инициативи за популяризиране на възможностите за правене на бизнес в България, като кампанията ще се проведе в държави от Европа, Азия и Северна Америка.

Това съобщи изпълнителният директор на агенцията Борислав Стефанов по време на инвестиционен форум във Варна, предаде БТА.

Проектът е за близо 13 милиона лева и включва организиране на бизнес конференции и представяне на възможностите за инвестиции в осем сектори на икономиката.

Стефанов припомни, че в резултат от досегашната работа по привличането на външни капитали, кабинетът очаква до края на годината да бъдат реализирани няколко големи проекта в областта на информационните технологии, машиностроенето и др.

През последните две години секторите, които привличат най-много инвестиции, са преработващата промишленост и телекомуникациите, допълни Стефанов.

При предстоящите 12 презентации, които ще се проведат в такива големи държанви като Япония, САЩ, Корея и Китай, за първи път ще се представят и възможностите за развитие на медицинския туризъм в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още