IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще бъде отпусната безвъзмездна финансова помощ по още 3 мерки по ПРСР

Правителството даде съгласието си да бъдат финансирани мерки 123, 321 и 322

15:11 | 14.11.12 г.
Ще бъде отпусната безвъзмездна финансова помощ по още 3 мерки по ПРСР

На днешното заседание правителството даде съгласие изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) - Разплащателна агенция да одобри заявления за подпомагане и да сключи договори за отпускане на безвъзмездна финансова помощ по три мерки от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Това бе съобщено от пресслужбата на кабинета, цитирана от БТА.

Безвъзмездната финансова помощ ще бъде по мерките: 123 - "Добавяне на стойност към земеделските и горските продукти", 321 - "Основни услуги за населението и икономиката в селските райони", и 322 - "Обновяване и развитие на населените места".

Допустимите авансови плащания над бюджета по мярката за основни услуги за населението и икономиката в селските райони са в размер на 202,7 млн. евро, а по тази за обновяване и развитие на населените места е 30,5 млн. евро публични средства от програмата.

Същевременно с решението се дава съгласие и изпълнителният директор на ДФЗ, след вземане на решение от Европейската комисия,  да сключи договори за отпускане на безвъзмездна финансова помощ по третата мярка "Добавяне на стойност към земеделските и горските продукти".

Допустимите плащания над бюджета й са в размер на малко над 29,1 млн. евро публични средства и неусвоения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още