IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ремонтират улици, църкви и спортни съоръжения със 100 млн. лева по ПРСР

Средства ще бъдат отпускани и за изграждане на велоалеи и екопътеки

15:39 | 19.11.12 г.
Ремонтират улици, църкви и спортни съоръжения със 100 млн. лева по ПРСР

Проекти за ремонт на улици, читалища, църкви, строеж на спортни съоръжения и изграждане на еко и велопътеки ще получат финансиране по Програмата за развитие на селските региони (ПРСР), съобщават от ДФ „Земеделие“.

Общият размер на средствата е малко над 100 млн. лева, които ще бъдат разпределени между 67 общински проекта.

Финансирането е по три мерки – 313 „Насърчаване на туристическите дейности“, 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските региони“ и 322 „Обновяване и развитие на населените места“.

Основната част от средствата ще отидат по мярка 321. По нея са одобрени 26 проекта, които ще получат 86,6 млн. лева. Голяма част от предложенията са свързани със спорт. 

Общините Гулянци и Черноочене например ще реконструират спортни комплекси. Община Павликени пък ще построи плувен басейн с парите от ПРСР.

Сред проектите е и реконструкцията на две църкви - „Свети Георги Победоносец“ в село Разград, община Вълчедръм и „Св. Вмчк. Димитър“ в с. Янково, община Смядово. За реконструкцията им са предвидени общо 971 хил. лева. Те идват по мярка 322, по която финансиране получават общо пет предложения. Общата стойност на отпуснатите средства е 3,6 млн. лева.

По мярка 313 са одобрени 36 проекта, а общата субсидия е 9,76 млн. лева. С тези средства ще бъде изградена туристическа инфраструктура, места за отдих и информационни центрове. Благодарение на това финансиране в община Правец ще бъде изградена алея за пешеходен туризъм и колоездене. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:38 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още