IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

508 млн. евро е еврофинансирането по програма „Наука и образование“

Програмата е насочена както към инвестиции в научна инфраструктура, така и за човешки ресурси

15:57 | 10.12.13 г.
508 млн. евро е еврофинансирането по програма „Наука и образование“

Общо 508 млн. евро ще бъде европейското финансиране по новата оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г. Това заяви министърът на образованието и науката Анелия Клисарова, която откри  информационна среща за представяне на програмата, съобщиха организаторите -  Областен информационен център София-град.

Очаква се средствата да бъдат разпределени за реформата в професионалното образование, както и за реформи във висшето образование.

Зам.-министърът на образованието и науката Иван Кръстев подчерта, че програмата е насочена както към инвестиции в научна инфраструктура, така и  за човешки ресурси.

По данни на образователното министерство се очаква новата програма да има три приоритетни оси – Научни изследвания и технологично развитие, Образование и учене през целия живот и Образователна среда за активно социално приобщаване.

Над 130 представители на БАН, висши и средни учебни заведения, райони от София и общини от Софийска област се включиха в информационното събитие.


Вижте повече в репортажа на Bulgaria On Air

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:39 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още