IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансовото министерство обяви търг за консултант за ПЧП

Участниците в процедурата трябва да докажат, че са разработвали бизнес модели за публично-частни партньорства

09:15 | 03.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Финансовото министерство обяви търг за консултант за ПЧП

Министерството на финансите е обявило обществена поръчка за консултант, който да доразработи и оптимизира подзаконовата нормативна уредба към Закона за публично-частното партньорство, показва справка в сайта на Агенцията за обществени поръчки.

Освен това консултантът ще трябва да изготви секторни анализи и препоръчителни бизнес модели на публично-частни партньорства (ПЧП). Той трябва да представи още стандартизирани процедури и образци на документи по видове ПЧП, както и наръчник с разработките.

Обявената стойност на поръчката е 554 700 лв. без ДДС, средствата са от оперативна програма „Административен капацитет”. Работата трябва да бъде извършена в рамките на 9 месеца.

Всяка оферта трябва да бъде представена заедно с гаранция за участие в процедурата в размер на 5 500 лева.

От участниците в търга се изисква да представят справка декларация за специфичния оборот от предоставяне на услуги с предмет, сходен с предмета на поръчката, за 2010, 2011 г. и 2012 г., за да докажат, че са извършвали дейности, свързани с изготвянето на правни анализи в областта на публично-частното партньорство; проекти на законови и подзаконови нормативни актове; указания, методологии или други вътрешно-ведомствени документи за централната/местна администрации; финансово-инвестиционни анализи във връзка с подготовка и осъществяване на инвестиционни проекти.

Оборотът от предоставяните услуги общо не трябва да е по-малък от 1 400 000 лв. без ДДС общо за трите години. Срокът за подаване на оферти е 30.01.2014 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още