IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Павлова отново предупреди за риск от загуба на европейски средства

За да не бъдат загубени, до 10 декември трябва да бъдат разплатени 106 млн. евро по ОП „Регионално развитие”, обясни министърът

10:40 | 16.11.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Павлова отново предупреди за риск от загуба на европейски средства

До края на годината има опасност да България да загуби големи  суми по оперативните програми „Регионално развитие“ и „Околна среда“, предупреди министърът на регионалния министър Лиляна Павлова в ефира на BTV.

Тя обясни, че последната възможна дата за разплащане с тези средства е до 10 декември, пише „Фокус”.

По  ОП „Регионално развитие” към настоящия момент има 106 млн. евро, които са рискови за страната ни.

„Всяко едно евро, което успеем да разплатим, ще е победа и ще е спасено. Всичко, което не разплатим, остава неусвоено и ще се приспадне от общия бюджет на България. Това са фактите – ще работим, за да минимизираме щетата, която така или иначе е в милиони“, допълни Павлова.

Тя посочи, че повечето проекти в ОП „Регионално развитие” или са замразени, или има сериозно забавяне. По някои от тях пък не се работи с необходимия темп. Министърът даде пример и със строителството на магистрала „Марица“, чието изпълнение има закъснение от година и два месеца.

Според Павлова много от дейностите в Министерството на регионалното развитие и благоустройството са на етапа на развитие, в което са оставени през март 2013 година.

„Първо трябва да стабилизираме ситуацията, да събудим всичко от забвението, в което е потънало. Тази година и половина трябва да я компенсираме в първите две години от мандата, чак тогава ще можем да започнем да надграждаме“, заяви министър Павлова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 2
alexx
преди 9 години
Тази комунистическа издънка Павлова само реве, никаква работа не върши. За какво са я сложили министър?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още