IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изчистени са забележките по ОП "Иновации и конкурентоспособност"

Чрез програмата могат да бъдат реализирани плановете на правителството за подпомагане на малкия и средния бизнес

18:10 | 18.11.14 г.
<p>
	&quot;Аурубис България&quot; откри нова пречиствателно съоръжение. <em>Снимка: &quot;Аурубис България&quot;</em></p>

"Аурубис България" откри нова пречиствателно съоръжение. Снимка: "Аурубис България"

В скоро време ОП „Иновации и конкурентоспособност“ ще бъде окончателно одобрена – вече са отразени всички забележки на Европейската комисия по варианта. Това стана ясно от думите на икономическия министър Божидар Лукарски по време на откриването на нова пречиствателна инсталация на „Аурубис България“ в Пирдоп.

Със стартирането на оперативната програма ще бъде осигурено финансиране на проекти за малкия и средния бизнес, чието развитие беше посочено като приоритет за новото правителство на Бойко Борисов.

„Ние ще работим усилено за изпълнението на икономическите приоритети на правителството – опростяване и улесняване на административното обслужване, поддържане на благоприятен бизнес климат, насърчаване на инвестициите и иновациите и подобряване на достъпа до финансиране“, обясни Лукарски днес, цитиран от пресцентъра на икономическото министерство.

Новото съоръжение на „Аурубис“, което беше официално открито днес от икономическия министър, е на стойност 6,3 млн. евро, уточняват от компанията. Инвестиционната й програма за тази година е в размер на общо 44,2 млн. евро.

През 2013 г. производството на Аурубис България възлиза на  354 хил. тона анодна мед, 230 хил. тона катодна мед и 1,2 млн. тона сярна киселина. 

Междувременно по-рано днес правителството одобри и варианта на ОП "Региони в растеж", която вече може да бъде изпратена за съгласуване в Брюксел. По тази програма ще бъдат осигурени 1,54 млрд. евро - европейски средства и национално финансиране за проекти, насочени към развитието на българските региони. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:12 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още