IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Крецу: ОП "Региони в растеж" може да получи одобрение до края на юни

България ще поиска авансово изплащане на средства по фонд "Солидарност"

21:47 | 13.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Крецу: ОП "Региони в растеж" може да получи одобрение до края на юни

ОП „Региони в растеж” за програмния период 2014 – 2020 година може да получи одобрение от Европейската комисия до края на юни, съобщи комисаря по въпросите на регионалната политика Корина Крецу по време на среща с регионалния министър Лиляна Павлова в София.

Крецу е потвърдила възможността още през юни програмата да бъде отворена и поканите за кандидатстване с конкретни проекти, съобщават от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ).

Лиляна Павлова е потърсила подкрепа и за исканите от България авансови плащания от фонд „Солидарност“, с които да стартират възстановителни дейности в районите, пострадали от снежните бедствия в началото на тази година.

България изпрати своята заявка през април на стойност 247 млн. евро или близо 500 млн. лева, от които можем да очакваме около 12 млн. лева, уточнява от Министерството. От тези очаквани 12 млн. лева, България иска аванс от 1,2 млн. лева.

В рамките на срещата е обсъдена и възможността новите програми  за периода 2014-2020 за трансгранично сътрудничество между България –Турция, България – Сърбия и България – Македония да получат финално одобрение в най-скоро време, до края на юни.

Това ще даде възможност поканите за кандидатстване по проектите да стартират още през юли, допълват от МРРБ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още