IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В края на юни ще започне прием на проекти за млади фермери по ПРСР

По мярката за инвестиции в земеделски стопанства са получени проекти на стойност за над 2,1 млрд. лева

12:49 | 13.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
В края на юни ще започне прием на проекти за млади фермери по ПРСР

Приемът по мярка 6.1. „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ ще започне на 29 юни, съобщи зам.-министърът на земеделието и храните Васил Грудев, цитиран от пресцентъра на Министерството. Очакванията на МЗХ са за голям интерес към мярката.

Индикативният бюджет е 35 млн. евро, което е около половината от ресурса по мярката, допълни още Грудев.

Бенефициентите ще могат да подават своите проекти в рамките на един месец. Младите земеделски стопани могат да ползват безплатно услугите на Националната служба по съвети в земеделието при изготвянето на бизнес плановете по проектите. 

„По приключилия на 8 юни прием по мярка 4.1. „Инвестиции в земеделските стопанства“ са подадени 3 360 проекта с инвестиционни намерения за над 2,1 млрд. лева“, допълни още зам.-министърът.

Исканото по тях съфинансиране е на стойност 1,1 млрд. лв, при индикативен бюджет по приема от 300 млн. лева. Първият анализ на проектите показва, че по-голямата част от проектите са много качествени и са в приоритетните сектори – животновъдство, плодове и зеленчуци, и биоземеделието.

Грудев очаква до края на годината да бъде отворен още един прием по мярка 4.1., а също така и прием по подмярка 4.2 „Инвестиции в маркетинг/преработка на земеделска продукция“.

Индикативните бюджети по тях ще станат ясни, след като се анализира първият прием по мярка 4.1”, каза Грудев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още