IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Младите фермери ще могат да кандидатстват за еврофинансиране и по електронен път

Приемът по мярката в помощ на младите стопани ще започне от 29 юни

12:44 | 16.06.15 г.
Младите фермери ще могат да кандидатстват за еврофинансиране и по електронен път

За първи път кандидатстването по мярката „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) ще  може да се извършва и по електронен път. Това е записано в заповедта на министъра на земеделието и храните Десислава Танева, с която се отваря приемът по мярката.

Желаещите да използват електронната услуга обаче трябва да попълнят и подадат в избрана от тях областна дирекция на ДФ „Земеделие” заявление за предоставяне на права за достъп и ползване на електронен модул.

Набирането на проекти на младите фермери ще започне на 29 юни и ще продължи до 24 юли. Бюджетът на мярката е 35 млн. евро, съобщиха от земеделското министерство.

Младите стопани с одобрен проект ще могат да ползват и безплатни съветнически услуги през целия период на изпълнение на бизнес плана и дейностите в стопанството в областта на растениевъдството, животновъдството и аграрната икономика. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:28 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още