IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До 23 септември се приемат заявления за участие в „Училищен плод“

Очаква се 480 хил. деца да бъдат включени в схемата за здравословно хранене

10:32 | 15.09.15 г.
До 23 септември се приемат заявления за участие в „Училищен плод“

От 17 август до 23 септември е приемът на заявления за участие в схемата „Училищен плод“ за учебната 2015/2016 г. Схемата осигурява свежи плодове и зеленчуци за детските градини и учениците до IV клас, съобщи Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ). 

С всяка изминала година нараства броят на училищата, които участват в европейската схема. Очаква се броят на децата да доближи 480 хил. през новата учебна година.

Предвиденият бюджет на „Училищен плод“ е увеличен до 14 млн. лева.

В наредбата по схемата има ново изискване: плодовете и зеленчуците, които ще се раздават, с изключение на цитрусовите и бананите, да се набавят чрез местни покупки или от местните пазари. Целта е да бъдат стимулирани българските производители. До края на октомври ще бъдат публикувани и списъците с  одобрени доставчици.

Фонд „Земеделие“ администрира „Училищен плод” за шеста поредна година в България. Програмата работи за изграждането на трайни здравословни навици от най-ранна детска възраст. За целта тя предвижда и мерки, насочени към запознаване на децата със земеделието и с опазването на околната среда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още