IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва прием на заявления за преструктуриране на лозя

Планираният бюджет за финансовата 2016 г. е 19,3 млн. лева

14:38 | 08.01.16 г.
Започва прием на заявления за преструктуриране на лозя

От 11 януари започва прием на заявления за финансова помощ по мярка “Преструктуриране и конверсия на лозя” от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2014-2018 г. Документи се подават до 26 януари 2016 г. в Централното управление на Държавен фонд „Земеделие”, съобщи Фондът. 

Mярката подпомага дейности за преструктуриране и конверсия на лозови насаждения, както и за подобряване на  техниките за управление на лозята.

Могат да кандидатстват собственици, арендатори или наематели на лозови насаждения, регистрирани като лозарско стопанство и получили удостоверение за право на участие, издадено от Изпълнителната агенция по лозата и виното.

Планираният бюджет за финансовата 2016 година е 19,3 млн. лева.

Националната лозаро-винарска програма ще се прилага като финансов инструмент в България до 2018 г. Тя се финансира от Европейския фонд за гарантиране на земеделието (ЕФГЗ), а целта й е повишаването на конкурентоспособността на българските лозари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:46 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още