IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Раздаването на храните за социално слаби ще се забави

Първите пет продукта бяха раздадени в началото на годината, за останалите процедурата тръгва наново

16:01 | 29.03.16 г.
Раздаването на храните за социално слаби ще се забави

Раздаването на целия пакет хранителни помощи за социално слаби се отлага за неопределено време - причината е  решението на Върховния административен съд (ВАС) да върне в процедурата фирмата, която обжалва поръчката пред КЗК, предаде БНР.

След като се разбра, че хората няма да получат всички продукти за Великден, вицепремиерът Ивайло Калфин не пое ангажимент за конкретни срокове. 

„Дотук процедурата беше забавена от решения на различни институции. След решението на ВАС се свиква нова комисия, отварят се вече ценовите оферти и се подреждат изпълнителите, които трябва да имат срок на доставка и Червеният кръст има готовност да разнесе продуктите“, каза той.

Първите пет продукта от пакета бяха раздадени в началото на годината - брашно, спагети, компот, леща и конфитюр.

Доставките на целия пакет хранителни помощи за 255 хиляди социално слаби се финансира по европейска оперативна програма.

Обявената обществена поръчка бе на стойност 24 млн. лв. Една от 42-те явили се фирми-участнички реши да обжалва пред КЗК това, че не е допусната до търга, защото не отговаря на заданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още