IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Видин търси нов строител за пречиствателната станция

Вчера местната администрация получи необходимите средства за довършването на съоръжението

11:52 | 12.08.16 г.
Видин търси нов строител за пречиствателната станция

Община Видин ще търси нов строител за пречиствателната станция. Местната администрация е обявила обществена поръчка за доизграждане на съоръжението с индикативен бюджет почти 18,1 млн. лева без ДДС, става ясно от регистъра на обществените поръчки.

Финансирането е осигурено от новата оперативна програма “Околна среда” 2014-2020 г.

Пречиствателната станция във Видин е част от проекта за водния цикъл на областния град, който е един от осемте фазирани проекта с финансиране от новата оперативна програма.

Вчера министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Видин Огнян Ценков подписаха договора за втората фаза на проекта, която предвижда доизграждането на пречиствателната станция. Финансирането е в размер на 22 млн. лева.

Цялата инвестиция по проекта за изграждане на воден цикъл във Видин е 72 млн. лева, от които 50 млн. лева са инвестирани през първата фаза.

От регистъра на обществените поръчки се вижда, че още преди няколко месеца община Видин е прекратила договора си със строителя на пречиствателната станция – сдружението "Понс-Вабаг-Еко Видин 2013 г." с водещ партньор "Понстройинженеринг" заради забавяне на строителните дейности.

Местната администрация във Видин ще приема документи на кандидати за обекта до 20 септември. Офертите се предвижда да бъдат отворени на 21 септември. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още