IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва строителството на 540-метров тунел, част от обхода на Габрово

Изпълнителят планира съоръжението да е готово за 250 дни

12:59 | 01.09.16 г. 3
<p>
	Строителството на обхода на Габрово.<em> Снимка: МРРБ</em></p>

Строителството на обхода на Габрово. Снимка: МРРБ

Започва строителството на 540-метров тунел, част от третия етап в изграждането на обхода на Габрово, съобщи строителната компания „Евро Алианс Тунели“.

Тунелът ще има една тръба, две ленти за движение, две водещи ивици по 0,5 м и тротоари по 0,75 м.

Съоръжението ще бъде изпълнено по нов австрийски тунелен метод. След геоложки доклад се очаква строителството му в по-голямата част да бъде извършено посредством взривни работи. 

Обходният път на град Габрово е част от Трансевропейския транспортен коридор №9 Букурещ - Русе - Димитровград – Александруполис. Чрез него се осъществява преминаването през Стара планина в централната част на България. Основните транспортни направления, които ще обслужва обектът, са Русе - Велико Търново - Шипка - Стара Загора - Свиленград (Маказа) и Оряхово - Севлиево - Шипка - Стара Загора - Свиленград (Маказа).

Проектът се финансира от оперативна програма "Транспорт" 2007-2013 г.

Изпълнител на обекта е консорциум ПСВТ, с участието на "Хидрострой" АД, "Пътни строежи – Велико Търново" АД, "Пътинженерингстрой – Т" ЕАД, както и „Евро Алианс Тунели“ като подизпълнител в дейностите по изграждането на тунелния участък.

Според подизпълнителя строителството на тунела ще бъде завършено в договорения срок от 250 работни дни. За целта е планирана паралелна работа от двете страни на съоръжението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:11 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 0
tnm
преди 7 години
Автоматически се изпълних с уважение :)Така и така сме започнали с уваженията, нека да изкажем такива и на бригадата от роми, които извършиха сечта на дърветата по трасето /истински професионалисти по мое скромно мнение/, също така и на момчетата на господин Митев, който направиха съоръжението, което се вижда на снимката /ще направят още едно, което ще е сравнимо с виадуктите на Витиня/ и на момчетата на господин Михайлов, които направиха тези "магистрали", за да могат момчета от Евро Алианс Тунели да достигнат до Бакойски баир и да имат фронт за работа.П.П. Думите за двете тръби на тунела са стара закачка на габровци относно тунела под Шипка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
kranc_mk
преди 7 години
Това са Евро Алианс Тунели. Имай уважение към момчетата който ще влизат да копаят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 1
tnm
преди 7 години
Новината, че работата ще извършва паралелно и от двете страни, звучи твърде обнадеждаващо :) Вероятността габровци да се обзаведат с тунел с две тръби е много голяма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още