IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България получава достъп до 210 млн. евро по две европрограми

115 млн. евро са по Финансовия механизъм на ЕИП и 95 млн. евро по Норвежкия финансов механизъм

20:25 | 23.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Правителството одобри два меморандума за разбирателство – за изпълнението на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство между България и Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство Норвегия, и за изпълнението на Норвежкия механизъм между България и Норвегия.

Срокът на действие на меморандумите е до 2021 г., съобщават от пресслужбата на кабинета.

За този период страната ни ще получи достъп до 115 млн. евро по Финансовия механизъм на ЕИП и до 95,1 млн. евро по Норвежкия финансов механизъм.

Средствата по Финансовия механизъм на ЕИП са за приобщаване, заетост на младите хора и намаляване на бедността. Предвиден е финансов ресурс за околна среда, изменение на климата и нисковъглеродна икономика, както и за енергийна сигурност. Ще се стимулират дейности за предприемачество в областта на културата, културното наследство и сътрудничество, гражданското общество. 

По Норвежкия механизъм средствата ще се предоставят по програми в секторите развитие на бизнеса, иновации и малки и средни предприятия, околна среда, изменение на климата и нисковъглеродна икономика, правосъдие и вътрешни работи, социален диалог и достойни условия на труд.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още