IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Община Разград работи по одобрени европроекти за близо 7,5 млн. лв.

В бизнес зоната на града се изграждат нови предприятия

11:03 | 27.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: община Разград</em></p>

Снимка: община Разград

Община Разград ще работи по одобрени европроекти за близо 7,5 млн. лв. Това каза пред БТА кметът на общината д-р Валентин Василев в навечерието на празника на града, който се отбелязва на 28 януари.

Кметът посочи, че общината е на път да реализира идеята за благоустрояване на най-големия квартал в града ж.к. "Орел".

Това ще стане с проект за зелените площи по оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020. Той е част от Програмата за градско развитие на Разград и е на стойност близо 6 млн. лева. 

В програмата са заложени още пет проекта за ремонти и енергийна ефективност в 11 училища и детски градини, изграждане на социална инфраструктура. Предстои проектите да бъдат подадени в средата на годината.

Като пример за бъдещи инвестиционни намерения в града кметът посочи заявеното от "Помийт България" ЕООД желание за изграждане на фабрика за производство на приспособления за дюнери на територията на бизнес зона "Перистър".

Инвестицията ще бъде за над 1,2 млн. евро, като се предвижда да бъдат разкрити 80 работни места при пускане на фабриката в експлоатация и още 120 в следващите години.

В бизнес зоната в момента се изграждат още три обекта на инвеститори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още