IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва пробивът на тунел за метрото от Младост 1 до Цариградско шосе

Изграждането на отсечката е с приоритет за бюджета на София за тази година

10:23 | 08.07.10 г. 5
Започва пробивът на тунел за метрото от Младост 1 до Цариградско шосе

Днес ще бъде даден старт на пробива на тунел на софийското метро под бул. „Александър Малинов”, в Младост 1, съобщиха от Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Тунелът е част от първи метродиаметър - „ж. к. Обеля - ж. к. Люлин - Център - ж. к. Младост - ж. к. Дружба – Летище“, с дължина 29 км и 23 станции.

Договорът за разширение на софийското метро чрез изграждане на отсечката между Младост 1 и бул. Цариградско шосе беше подписан в края на 2008 г. Изпълнител е Обединение Метро Младост, партньори в което са Пи Ес Ай АД, Трейс София ЕАД, Адвал АД и Стройинжект АД.

Проектът е на стойност 221,971 млн. лв. и по договор трябва да бъде изпълнен за 39 месеца. Той е приоритетен за бюджета на София за тази година.

Отсечката е с дължина 2150 м, има 2 метростанции и подземен паркинг под бул. Цариградско шосе.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 1
imoti360
преди 13 години
Императорът е забравил доста неща които влизат в стойноста на това съоръжение. Когато искаме да стигнем до определено място с един автомобил казваме че той гори примерно 7 литра на 100 км. Е, ако налея една туба с 10 л. и седна на нея ще стигна ли до там където искам? Изводът е , че не може да се пресмята по този начин и да да се прави популизъм - Ето отново ни ограбват.Моля който не разбира да не се включва за да не се излага така безапелационно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
Императорът
преди 13 години
Цена от 103 242 кинта на ЛИНЕЕН МЕТЪР как ви се вижда?По тая логика градове с огромна метромрежа като Москва, Мексико сити или Ню Йорк би трябвало да са затънали в дългове заради метрото си за 3 000 години напред.Според мен това е поредният мегаграбеж.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
boogie
преди 13 години
Почвайте и влакове да купувате, че като се качи и Дружба на метрото...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още