IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Станаха ясни финалистите в третото издание на „Мениджър на годината”

Победителят ще бъде обявен на 14 октомври

20:01 | 07.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Станаха ясни финалистите в третото издание на „Мениджър на годината”

Десетте финалисти в третото издание на конкурса „Мениджър на годината” бяха обявени на специална прескоференция във вторник. В надпреварата се включиха 84 кандидати, като от тях до последния кръг стигнаха:

1. Андреас Майерхофер, главен изпълнителен директор на “Мобилтел“ ЕАД;

2. Джон Кларк, изпълнителен директор на „Енел Марица-изток 3”;

3. Димитър Илчев, главен мениджър и председател на Надзорния съвет на „Евромаркет Груп”;

4. Зоя Паунова, изпълнителен директор на „Астра Зенека Ю Кей Лтд“;

5. Иван Василев, управител на „ТNТ България” ЕООД;

6. Ираван Хира, генерален директор за България на „Хюлет-Пакард България” ООД;

7. Момчил Андреев, председател на управителния съвет и изпълнителен директор на „Райфайзенбанк България” ЕАД;

8. Ренато Келер, управител на „Байер България“ ЕООД;

9. Теодора Георгиева-Милева, изпълнителен директор на „ОМV България“ ООД;

10. Тодор Желязков, управител на „Елтрак България“ ЕООД.

„Тежките времена за бизнеса мобилизираха мениджърите в България да търсят нови възможности, да намират нестандартни решения, да изпробват нови технологии. Трудностите предизвикаха много от ръководителите на компании у нас да премерят сили в националния конкурс „Мениджър на годината 2010”. Може би затова тази година конкурсът е толкова силен.”

Това коментира Васил Мирчев, председател на Съвета на директорите на „ВМ Финанс Груп” и издател на „Мениджър”. Списанието е организатор на конкурса в партньорство с международната консултантска компания „Делойт”, а медиен партньор е Investor.bg.

Участниците, подали документи тази година, са с един повече от миналата. 15 на сто от кандидатите за приза са от сектор индустрия. След тях се нареждат представителите на строителния бранш – 12 на сто. 10 на сто от участниците са мениджъри на банки и застрахователни компании. Следват представителите на информационните и комуникационните технологии и производителите на потребителски стоки.

Тази година в конкурса участват повече мениджъри на държавни компании, както и една неправителствена организация. Повече са и чуждите мениджъри, които се състезават с българските си колеги.

Най-добрият мениджър ще бъде обявен на тържествена церемония в аулата на Софийския университет на 14 октомври. Досега носители на отличието са били Валентин Трифонов, изпълнителен директор на „Приста ойл” и Лъчезар Цоцорков, изпълнителен директор на „Асарел Медет”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още