IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НДСВ и РЗС се обявиха срещу бюджет 2011

Със заложеното в бюджета за следващата година няма да преодолеем кризата, твърдят икономистите в опозиция

12:35 | 11.10.10 г.
НДСВ и РЗС се обявиха срещу бюджет 2011

Дефицитът в бюджета за следващата година ще бъде повече от 2,5 на сто, прогнозира Консултативният съвет по икономика и финанси на НДСВ, предаде БТА.

На дискусия с работодатели и експерти от ръководството на партията заявиха, че със заложеното в бюджета за следващата година няма да преодолеем кризата.

Председателят на НДСВ Христина Христова определи проектобюджета за 2011 г. като "бюджета на Борисов", защото премиерът персонално променя параметрите в него. От НДСВ смятат, че бюджетът за следващата година е същият като бюджета за тази - без приоритети и "загубен за реформи".

Владимир Каролев също разкритикува бюджета за следващата година. По думите на Каролев няма никакви реформи в МВР, централната администрация, армията, социалното министерство.

Във връзка с предложението на правителството за нарастване на осигурителната вноска от НДСВ смятат, че малкият и среден бизнес няма да понесат увеличаването на осигурителната тежест с два или три процента. Според Христова предлаганото увеличение ще накара малките и средни фирми да намалят заплатите, да освободят работна ръка и да намалят инвестициите.

Междувременно председателят на РЗС Яне Янев също се обяви срещу бюджет 2011 и заяви, че правителството трябва да го изтегли от парламента и да го преработи.

Ако това не се случи в следващите две седмици, от РЗС ще предприемат протестни действия, зарече се той.

"Проблемът на бюджета не е Симеон Дянков, а Бойко Борисов и сбърканата му политика", коментира Янев.

Той допълни, че до обяд РЗС ще връчи официално писмо до премиера Бойко Борисов с конкретни предложения за бюджета за следващата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още