IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСК подкрепи Дянков за осигурителния стаж

Според синдикатите финансовият министър бламира премиера

11:14 | 29.10.10 г. 1
БСК подкрепи Дянков за осигурителния стаж

Българската стопанска камара /БСК/ подкрепя предложенията на министър Дянков и на МВФ осигурителният стаж, необходим за пенсиониране, да расте още от 2011 г. Това стана ясно от изказване на председателя на камарата Божидар Данев преди началото на днешното заседание на тристранния съвет, цитирано от БТА.

Предложението на БСК е от следващата година да се вдигат успоредно и възрастта, и стажа с по три месеца на година, каза Данев.

Президентът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев заяви, че ако се върнат на изходна позиция по отношение на стажа, ще бъде прекратен диалогът. По думите му е крайно време да се разбере кой управлява тази държава.

„Има компромисен вариант, договорен с министър-председателя и сложен на масата онзи ден, ако някой има други идеи и те са против Бойко Борисов, и ако това е господин Дянков, трябваше да излезе пред министър-председателя и в прав текст да го каже“, заяви Пламен Димитров, президент на КНСБ.

По думите му това е бламиране на премиера. „Ако може да понесе такъв кръст министър Дянков да излезе срещу премира, ние после ще излезем срещу него“, допълни той.

На заседанието в момента се обсъждат промените в Кодекса за социално осигуряване. Според заложеното в тях стажът започва да расте плавно от 2015 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
madcow
преди 13 години
"По думите му е крайно време да се разбере кой управлява тази държава."Ясно кой, комунистите, т.е. синдикатите. Само че сметките са им малко криви, дано Дянков най-после се запъне.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още