IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общо 102 млн. евро ще струва системата за издаване на лични документи

Централизираната система ще спести около 14 млн. евро

15:02 | 20.12.10 г.
Общо 102 млн. евро ще струва системата за издаване на лични документи

Общо 102 млн. евро ще струва системата за издаване на лични документи, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов при приемането на системата за изработване на документите от фирмата „Сименс“.

С новия договор на МВР и „Сименс“, както и с въвеждането на централизираната система за издаване на документите за самоличност, ще се спестят около 14 млн. евро, посочи Цветанов, цитиран от БТА.

По думите на Цветанов към момента са изработени над 2,8 млн. лични документа. Той уточни, че до края на изпълнението на договора със „Сименс“ се запазва досегашната финансова гаранция от 1,2 млн евро и се въвежда нова на стойност 3 млн. евро.

Министърът подчерта, че централизираната система излиза много по-евтино, тъй като се спестяват разходите за оборудване и ремонт на 30 пункта.

От „Сименс' обясниха, че новата система за производство на документите отговаря на всички изисквания на Шенген и се извиниха на българските граждани за трудностите при издаването на документите в началото на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:01 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още