IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проблемът с новите лични документи бил в Сименс

Вътрешният министър ще си говори по въпроса с представител на компанията майка на изпълнителя

20:21 | 06.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Проблемът с новите лични документи бил в Сименс

Заради възникналите софтуерни проблеми в процеса на персонализация на новите лични документи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е поискал спешен разговор с „отговорен служител” от Сименс, Германия, става ясно от изявление на вътрешното министерство.

Към 18:30 часа във вторник в страната са приети над 17 хил. заявления от граждани за нови документи за самоличност, 13 600 от тях са и с биометрия. От старта на новата система са приети над 22 хил. заявления за паспорти и над 32 хил. – за лични карти.

В процеса на работа е установено, че линията за персонализация, доставена от изпълнителя по договор, изпитва сериозни затруднения при отпечатването на документите в нормативно установения срок.

Възникналите софтуерни проблеми, на които системата не е в състояние да отговори, се отстраняват от фирмата изпълнител Сименс. Проблемите не са свързани с организацията на работа, създадена в звената „Документи за самоличност” по места, казват от министерството.

Посканият от Цветанов разговор с германската компания е планирано да се проведе в сряда по телефона.

От вътрешното министерство призовават засега да не бързаме да сменяме документите си с нови, освен ако няма „наложителни причини”.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още