IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП: Правителството се провали най-много в икономическата и бюджетната сфера

Лидерът на социалистите Сергей Станишев посочи три основни грешки на кабинета „Борисов“

16:02 | 27.12.10 г. 2
БСП: Правителството се провали най-много в икономическата и бюджетната сфера

Правителството на Бойко Борисов се провали най-много в икономическата и в бюджетната сфера. Това е оценката на БСП за управлението на ГЕРБ през отиващата си година, съобщи БТА.

Общо в три основни области кабинетът търпи, според левицата, най-силни критики. Освен икономиката, лошо управлявана е социалната сфера, проблем има и с отлагане членството на страната ни в Шенген, според лидера на социалистите Сергей Станишев. Той определи 2010-та като година на затъване в икономическа криза, обедняване, скандали и полицейщина.

„Докато герберите забогатяваха, българите обедняваха бързо“, описа ситуацията Станишев. От БСП припомниха актуализацията на бюджета - нещо, което не се е случвало от 1996 година.

Три, според Станишев, са грешките на кабинета "Борисов". На първо място той определи действията на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, свързани "с подслушване и с полицейско насилие". На второ място Станишев постави казусът "с неуспешната кандидатура за еврокомисар на Румяна Желева, лична номинация на премиера. "Третата голяма грешка" в класацията на БСП отново е с женско име - "Калина Илиева - и тя лична номинация на Борисов".

От "Позитано" 20 обаче отбелязаха и някои положителни неща в управлението. Като скромно начало, нарекоха от БСП смяната на четирима министри. "Пожелаваме си догодина целият кабинет да си отиде", коментира Станишев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 1
Rumyana88
преди 11 години
Герб, БСП ,ДПС и РЗС са си коалиция и сега,само се карат за пред медиите и хората.А в бюфета на парламента заедно си пият и ядат. Даказателство България на гражданите още на 27юли 2012г. казаха как ще се разпределат местата във ВСС и познаха парламентарната квота на 96%.Даказателство 2 приватизацията на Булгартабак и Кремиковци и предстоящата на военно-промишления комплекс. Даказателство 3 една и съща медийна групировка ги обслужва. Даказателство 4 една и съща банка ги обслужва. Даказателство 5 никои никого не разследва от тях. Даказателство 6 сега генното политическо инжинерство създава партия Марешки и т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 3
Isumu
преди 13 години
Точно така, напълно си прав, Серго трябва да го върнат в Украйна, да баламосва местните баби и да не сее долните си лъжи в българското медиино пространство, защото очевидно няма да спрат да му искат мнението по разни въпроси и проблеми които той, и по-точно БКП, създадоха последните 76 години!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 3
Nabludatel777
преди 13 години
Уффф кои според тоя "спец" са проблемите на България...оле мале!!! Толкоз мозък от къде го изкара бе червен ... Поне един ден трудов стаж да имаше а не само по комсомолски и партийни маси да се беше търкалял!! И седнал акъл да дава...виж се в огледалото! Жалки сте цялата софра край тебе!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още