IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дянков: Слагаме датчици на резервоарите по бензиностанциите

Тези, които не са изпълнили изискването, ще бъдат затворени

11:00 | 11.01.11 г. 9
Дянков: Слагаме датчици на резервоарите по бензиностанциите

Държавата ще сложи датчици на резервоарите на бензиностанциите. Това съобщи пред bTV финансовият министър Симеон Дянков.

От днес започват масови проверки дали бензиностанциите са свързали колонките си със системата на Националната агенция по приходите (НАП). Тези, които не са изпълнили изискването, ще бъдат затворени.

Според министъра на финансите, за да бъде преборена контрабандата на 100%, освен касовите апарати, и самите резервоари в бензиностанциите трябва да бъдат свързани с данъчните. Идеята е дошла от асоциацията на търговците на горива.

"В някои, особено по-малки бензиностанции, през нощта идва цистерна, вкарва гориво в самия резервоар и след това почват вече колонките да са свързани с НАП, но самото фалшиво гориво вече е вкарано в резервоара”, обясни Дянков.

Финансовият министър вече е задействал законова поправка за слагането на датчици на резервоарите. Освен това, за да се следи изкъсо какво гориво се движи из страната, ще се състави специална обединена група от данъчни и митничари.

"До 300 млн. лева допълнително може да влязат в хазната от този тип допълнителни мерки", смята финансовият министър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 2 rate down comment 0
bajmangal
преди 13 години
Какви са интерисите на държавата?Парите от горива да влизат по джобовете на петролните босове или в хазната.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 12 rate down comment 0
global_dj
преди 13 години
Абсолютно! Подкрепям и аз тези мерки, защото наистина там контрола досега не беше добре упражняван! Не мога да разбера, това българска черта ли ни е, или просто този Стоян нещо не му харесва Дянков, но из Европа почти навсякъде хората взимат (по-точно са взели вече отдавна!) мерки от този род! Аз съм сигурен, че повече от 1/5 от продадените горива се продават без да се плащат съответните данъци! Това ощетява нас - обикновените граждани! Толкова ли е просто да се осъзнае, че там се точат такива пари, че петролните босове в България се чудят какво Бентли или Поршенце да си купят ?! Очевадно е! Тука не говорим за руски интереси, а напротив! Но виждам, че има хора, които незнайно защо искат все повече и повече българина да обеднява! Един *** пример - за 2010-та събраните данъци са повече от тези за 2009-та! Явно е, че се опитват да събират все по-контролируемо данъците от всичките пера на бюджета, е дай Боже! Най-после един по-добре работещ екип дойде, и пак има такива, които си лаят!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 4 rate down comment 3
FINTA
преди 13 години
Сега аз ще ти кажа умнико. В големите петролни компании (работил съм в такава) данъците се плащат. Плащат се акцизи, ДДС, осигуровки и т.н. Те нямат интерес да крият обороти и да се компроментират с Държавата. Имаш ли идея, че 1/5та от горивата се продават без начислени данъци. Та, това което ще ти кажа е че ти, като заредиш в такава бензиностанция плащаш ДДС и акциз и те влизат в определ джоб. Не и в държавата. Почва ли да ти се изяснява картинката? Как го каза "Моля се на Бог дано да си ме разбрал"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 7
stoian777
преди 13 години
Амиииии за такива като теб умници казвам : ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ СА ВАЖНИ. Искаш ли да ти повторя : ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ СА ВАЖНИ. Още веднъж ти повтарям другарю специално за теб : ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ СА ВАЖНИ. Моля се на Бог дано да си ме разбрал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 13 rate down comment 1
rosybabe
преди 13 години
Това е дно от най-големите пера в бюджета и е крайно време да има едни правила за всички. За да има реда трябва да има и контрол, защото с добра воля не се получава както всички виждаме. Овцете си плащата данък на мизерните доходи и ДДС и т. н., а някои бизнесмение правят купчина пари без да пращат и стотинка на държавата. Аз съм с двете ръце за тези мерки, а и ще сме малко по спокойно какво получаваме срещу парите си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 8
FINTA
преди 13 години
Последно руски или американси? А уточнете се :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 10
stoian777
преди 13 години
Дянков, Дянкооооов това ли ти е проблема бе унуфрек долен. Пак обслужваш чужди интереси т.с. РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ, а къде е тук КОНКУРЕНЦИЯТА БЕЕЕЕЕ ЕЙ. Що не излезете пред хората ние да Ви зададем въпроси, а Вие да отговаряте като сте толкова ЧЕСТНИ И РАБОТЕЩИ ЗА БЛАГОТО НА ТАЗИ ОМЕРЗЕНА И ИЗТРАДАЛА СТРАНИЦА ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 2
tolex
преди 13 години
За нашето крадливо племе не само отзад, ами и отпред....Някои хора са много против, то е ясно защо.Всички ние плащаме техния стандарт години наред!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 7
bate Goiko
преди 13 години
Абе както е тръгнала работата Дянков май скоро ще ни сложи на всички по един датчик отзад да ни контролира колко ......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още