IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Транснефт: Бургас-Александруполис не е замразен, но не се работи по него

Необходимо е решение на политическо ниво за петролопровода, "не трябва да се тропа на врата, която не ти отварят", коментира шефът на руската компания

16:01 | 13.01.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Транснефт: Бургас-Александруполис не е замразен, но не се работи по него

Проектът за петролопровода „Бургас-Александруполис" не е замразен, но практически по него не се работи, коментира ръководителят на „Транснефт“ (една от трите руски компании с общо 51% участие в компанията Trans-Balkan Pipeline за строителството на петролопровода) Николай Токарев, съобщи РИА Новости.

Във връзка с информацията, че България не е погасила в уговорените срокове задълженията си по проекта, Токарев посочва: „Преди месец имаше заседание на надзорния съвет на международната компания, на която партньорите (България, Гърция, Русия) все пак се договориха, че България при всички случаи ще компенсира направените разходи на руската и гръцката страна.“

„Сега, за съжаление, практически по проекта не се работи. Обаче не трябва да се казва, че сме го „замразили“. Но всичко се прави бавно“, допълва шефът на „Транснефт“. Той обяснява още: „Ние („Транснефт“) засега не планираме активни стъпки по проекта, тук е необходимо вземане на решение на политическо ниво. Не трябва да се тропа на врата, която не ти отварят“.

„Транснефт“ вече неведнъж се оплаква, че България не финансира своята част по проекта „Бургас-Александруполис“ и в резултат е натрупала задължения, пише РИА Новости.

Последната официална информация у нас във връзка с "Бургас-Александруполис" е отпреди два месеца, когато Министерството на околната среда и водите (МОСВ) постави отрицателни оценки и върна за доработване доклада за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) и на приложения към него доклад за оценка на степента на въздействие върху зоните от Натура 2000 за инвестиционно предложение за изграждане на „Нефтопровод за суров нефт Бургас – Александруполис” за участъка от нефтопровода на територията на България. Очаква се до месец МОСВ да се произнесе относно поправките във връзка с направените препоръки. Само при положителна оценка работата по проекта може да продължи на наша територия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
jamiemirror
преди 13 години
Сега, за съжаление, практически по проекта не се работи. Обаче не трябва да се казва, че сме го замразили. Но всичко се прави бавно, допълва шефът на Транснефт. Той обяснява още: Ние (Транснефт) засега не планираме активни стъпки по проекта, тук е необходимо вземане на решение на политическо ниво. Не трябва да се тропа на врата, която не ти отварят.Много смешно! Интересно кой от кого се учи - дали Токарев от Бойко или Бойко от Токарев. Звучат еднакво глупаво :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още