IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Близо 7 млн. лв. от данъци върху доходите са постъпили в НАП от началото на 2011

На 10 февруари изтича срокът, в който гражданите ползват отстъпка от 5%

15:23 | 20.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Близо 7 млн. лв. от данъци върху доходите са постъпили в НАП от началото на 2011

6,8 млн. лв. са постъпили до 17 януари 2011 г. по сметките на Националната агенция по приходите (НАП) от данък върху доходите на физическите лица от свободни професии, граждански договори и наеми, съобщиха от агенцията.

От НАП припомнят, че на 10 февруари изтича срокът, в който гражданите могат да платят с отстъпка от 5% данъка за довнасяне по годишните декларации за облагане на доходите.

Плащането на данъците и осигурителните вноски става по банков път, с пощенски запис за плащане към бюджета или по интернет. В повечето офиси на агенцията са разкрити банкови гишета, които обслужват гражданите и фирмите. За плащане на данък върху доходите от физическо лице при превод от банково гише в офис на НАП не се събират такси.

Данъците и осигурителните вноски се заплащат по банковите сметки на компетентните териториални дирекции на НАП. За физическите лица това са дирекциите по постоянния им адрес.

Плащането на данъка по интернет изисква наличието на дебитна карта, регистрация в системата ePay и в интернет-страницата на приходната администрация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:09 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още