IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НАП: Много българи няма да довнасят данък по годишните си декларации

Срокът за подаване на годишните данъчни декларации през 2010 г. е 2 май 2011 г.

11:43 | 31.01.11 г.
НАП: Много българи няма да довнасят данък по годишните си декларации

Голяма част от българите няма да имат да довнасят данък по годишните си декларации за облагане на доходите от 2010 г., защото авансово удържаният им през миналата година данък (в размер на 10%) ще е равен на общо дължимия данък за 2010 г. (също 10%), съобщават от Националната агенция по плриходите (НАП).

Независимо от това дали имат да довнасят данък или не, всички, които през миналата година са получили доходи, подлежащи на деклариране, са длъжни да подадат данъчна декларация.

Срокът за подаване на годишните данъчни декларации през 2010 г. е 2 май 2011 г. Формулярите могат да се подадат по интернет, с електронен подпис, чрез пощата с обратна разписка, в определени пощенски станции, където служител от „Български пощи” ще ви издаде входящ номер или на място в офис на Националната агенция за приходите, чрез банков превод или директно в клоновете на банките, намиращи се в офисите на НАП. Подоходната декларация може да се изтегли безплатно от интернет страницата на НАП.

При плащане с банков превод се изисква попълването на платежно нареждане за плащане към бюджета. За да сте сигурни, че плащането ще бъде коректно, е важно да попълните личните си данни, периодът, за който се отнася плащането, входящ номер на декларацията. Важно е в платежното нареждане да впишете и кода за вид плащане (111213 - „Данък върху доходите на физически лица - свободни професии, граждански договори, наеми и др.” за декларациите за облагане на доходите на физически лица) в специално определеното за това поле.

Повече информация, както и помощ при попълване на преводните нареждания и пощенските записи, може да се получи на информационния телефон 0700 18 700 на цената на един разговор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:23 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още