IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК намали наложена по-рано глоба за производител на климатици

Комисията е намалила до 39 хил. лв. санкцията, определена за имитация на домейн

10:27 | 02.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
КЗК намали наложена по-рано глоба за производител на климатици

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи имуществена санкция в размер на 39 хил. лв. на „Тангра-АВ“ ООД, гр. София, за извършено нарушение на Закона за защита на конкуренцията, съобщиха от КЗК. 

Производството е образувано въз основа на влязло в сила решение на Върховния административен съд (ВАС). Съдът е потвърдил установено от КЗК нарушение за имитация на домейн и е дал указания за ново произнасяне на комисията по размера на имуществената санкция, наложена на дружеството през юли 2009 г.

При предишното производство КЗК установи, че Тангра-АВ е регистрирало и използва домейна www.ataro-klima.com, изключително подобен с този на „Атаро Клима“ ЕООД - www.ataro.bg и повтарящ дословно неговото фирмено наименование.

Двете дружества са конкуренти на пазара на вентилационна и климатична техника. За нарушението комисията беше наложила санкция от 2% от оборота на дружеството за 2008 г., или 390 580 лв.

С настоящото решение комисията намалява санкцията, тъй като след образуването на производството от Тангра-АВ незабавно са заличили имитиращия домейн и са оказали съдействие в хода на проучването.

КЗК отчита също така малкия брой пренасочени посещения от www.ataro-klima.com за периода на нарушението от 6 месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още