IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Топлофикация София с 18 млн. лева загуба за 2010 г.

Последните около 1900 абонатни станции ще бъдат подменени през 2011 г., което ще намали консумацията на топлоенергия в съответните сгради с до 30%

17:17 | 09.02.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
Топлофикация София с 18 млн. лева загуба за 2010 г.

По предварителни данни „Топлофикация София“ завършва 2010 г. с около 18 млн. лв. загуба, а за 2011 г. се планира тази загуба да бъде намалена до около 7 млн. лв. Това съобщи изпълнителният директор на дружеството Стоян Цветанов, цитиран от БТА.

До седмица ще е готов петгодишният бизнес план на дружеството. За 2011 г. дружеството ще предложи на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) да му бъдат признати 6,9 млн. лв. разходи за ремонтна програма. Планира се подмяната на 11 км от тръбопроводната мрежа, а за 2012 г. - поне 15 км, посочи Цветанов.

Последните около 1900 абонатни станции ще бъдат подменени през 2011 г. Това ще позволи консумацията на топлоенергия в съответните сгради да бъде намалена с до 30 процента. "Топлофикация София" предвижда да инвестира и около 32 млн. лв. в подмяната на една от основните машини в "ТЕЦ София". През 2013 г., когато тази нова мощност трябва да влезе в експлоатация, това ще доведе до намаляване на производствените разходи и енергийната интензивност с около 7 процента, смятат от дружеството.

В процес на изработване е нова информационна система, която ще подобри обслужването на клиентите, стойността на инвестицията в софтуерната програма е 850 хил. лева.

В програмата за развитие на „Топлофикация София“ до 2020 г., която предстои да се изработи, ще бъде заложено топлофикационното дружество да изгаря поне половината от отпадъците на столицата, отбелязаха от ръководството.

Приоритет за столичната топлофикация ще бъде повишаване на събираемостта с около 7 на сто, стана ясно днес. Абонати на "Топлофикация София" в момента са близо 426 хил. домакинства, а за последната година са присъединени нови 7140 домакинства, посочиха още от дружеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 2
mimimek
преди 13 години
Живея в Люлин, 812.вх.Д Не сме си плащали, не си плащаме и нямаме намерение да си плащаме сметките ,които идват от тази Топлофикация, тъй като 15 от 20 апартамента не ползваме парно, а само плащаме сметки от 50-80лв. месечно. Ето Ви сигнал, елате и спрете топлоподаването, ние сме неизрядни платци, а закона е да се спре парното на неизрядните. Ние сме неизрядни и заради 4-5 човека плащаме всички 20. Спазете закона и спрете парното ни.Нали много държите на закона зда се спазва, е спазете го. Не Ви искаме .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 2
qwe
преди 13 години
Няма ли омбудсман тая държава? Как така Топлофикация съди и осъжда хората и те научават постфактум за това? Може ли да те съдят и ти да нямаш думата да се защитиш? Какво е това право? Какъв е тоя съд? Къде са правата ни?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още