IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 12 март

09:15 | 12.03.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 12 март

ДКЕВР удължи лиценза на димитровградската ТЕЦ "Марица 3"

в. Дневник

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) удължи с пет години лицензията за производство на електрическа и топлинна енергия на димитровградския ТЕЦ "Марица 3" до 31 декември 2015 г., показва справка в регистъра на ведомството. Решението на регулатора може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд. В средата на февруари стана ясно, че централата, свързана с бизнесмена Христо Ковачки, трябва да бъде затворена през септември, защото не покрива екологичните стандарти, подобно на предприятието "Брикел". От години ТЕЦ "Марица 3" не произвежда топлинна енергия.

Португалия ще ни помага с ноу хау за регистрация на фирма за час

в. Дневник

Португалия ще подпомогне с ноу хау услугата "едно гише" и регистрация на фирма "за един час" в България. С нейна помощ ще се създаде възможност и за он лайн регистрация на автомобилите. За това се разбраха по време на посещение в Лисабон вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, министърът на правосъдието Маргарита Попова и председателят на португалския Институт по вписванията и нотариата Антонио Фигейредо.

Португалия е първата страна в ЕС, въвела пълна електронизация на регистрите, като за новаторството си дори е била удостоена с приз на Световната банка, уточнява пресцентърът на Министерството на финансите.

Борисов трудно ще махне шефа на комисията за незаконното имущество

в. Сега

Само няколко месеца, след като шокира всички с решението си да остави за още един 5-годишен мандат начело на комисията за конфискация 72-годишния Стоян Кушлев, премиерът Бойко Борисов изненадващо даде да се разбере, че е решен да го маха. Заради собствените действия на Борисов обаче това може да се окаже твърде трудна задача, освен ако самият Кушлев не се откаже сам от поста.

Причината за сегашното намерение на премиера е конфликт на интереси заради участието на Стоян Кушлев в управителни органи на неправителствени организации - Царския ловен клуб и Национална развъдна асоциация по овцевъдство. Самият Кушлев твърди, че това не е вярно. Той е в болнични от дълго и на няколко пъти отказа да се яви на изслушване пред депутатите от "Антимафия".

Сега като възможността Кушлев да бъде махнат се изтъква несъвместимост между поста и участието в управата на НПО. Но ако професорът вече ги е напуснал, това ще е много трудно.

Полицаите искат заплащане за извънреден труд

в. Новинар

Нов график за работното време и заплащане на извънредния труд. За това настояват синдикатите към МВР. Пред Дарик шефът на Синдикалната федерация на полицаите Галентин Грозев обясни, че ако от вътрешното ведомство не изпълнят тези техни искания, то служителите ще сезират европейските институции или пък ще съдят МВР.

По думите на Грозев, масово в големите градове полицаите работят извънредно или по празници, но не получават заплащане за това както държавните служители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
moderebov
преди 13 години
Кушлев може да бъде изритан много лесно - тъй като "боледува" постоянно, заради невъзможност да изпълнява задълженията си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още