IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НАП предупреди бизнеса да свърже касовите си апарати с агенцията

До 30 септември 2011 г. всички дружества, регистрирани по ДДС, са длъжни да осигурят дистанционна връзка с НАП

10:36 | 18.03.11 г. 7
НАП предупреди бизнеса да свърже касовите си апарати с агенцията

От Националната агенция по приходите (НАП) напомниха на 210 000 дружества, регистрирани по Закона за данък върху добавената стойност (ЗДДС), да побързат със свързването на касовите си апарати с приходната агенция, съобщават от там.

Съгласно последните промени за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства има изискване всички касови апарати да бъдат свързани дистанционно с НАП на три етапа.

Срокът на първия – за търговците с течни горива, вече изтече на 1 януари 2011 г. До 30 септември 2011 г. такава връзка с приходната агенция са длъжни да осигурят всички регистрирани по ЗДДС дружества. За всички останали търговци крайната дата е 31 март 2012 г.

В писма до регистрираните по ЗДДС търговци НАП апелира да не изчакват крайния срок – 30 септември 2011 г., а незабавно да се обърнат към сервизната фирма, която обслужва касовите им апарати или директно към производителят му. Служителите там могат да им кажат дали апаратът, който притежават подлежи на модификация, за да се свърже с НАП или трябва да се купи нов.

Комуникационната кампания на НАП предвижда изработването на брошура, която да бъде разпространена в офисите на агенцията, клоновете на обслужващите банки, както и чрез други партньори на агенцията. Брошурата ще бъде предоставяна също и от органите по приходите по време на извършване на оперативни проверки, както и всеки месец в офисите на НАП по време на кампанията за подаване на документи по ЗДДС. Съдействие ще се търси и от работодателски и браншови организации, за да предупредят своите членове за наближаващите срокове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 2 rate down comment 0
IMRO
преди 13 години
Браво, Верче, кажи им! Едно е да няма, друго е да не искаш да си купиш, защото укриваш обороти!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 0 rate down comment 0
stdmv
преди 13 години
Ей, големи сте новинари...Това се отнася до фирмите регистрирани по ДДС, КОИТО ИМАТ КАСОВИ АПАРАТИ, а не до всички фирми по ДДС
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 0
Вера_Кабурова
преди 13 години
Не знам за Вашите фирми, но мога да Ви уведомя, че в град Пловдив няколко фирми вече предлагат новите модели касови апарати и има клиенти, които вече си закупиха и ги ползват. Ако искате да се уведомите за цени и модели може да го направите на: http://rgb.bg/shop
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 0
IMRO
преди 13 години
Любопитно откъде са доставени фискалните апарати, които имат интерфейс за връзка с НАП, на търговците на горива, щом такива "нямало". Може би от Марс са дошли? Тези, за които държавата е "***", могат да си хващат партакешите и да си търсят друга. Границите са отворени, има кораби, влакове, самолети, рикши и пр. и изобщо никой не ви е вързал да стоите тук.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 1
Спящият бик
преди 13 години
И тази инициатива носи белезите на чиновническото изхвърляне. Нула маркетинг, абсолютна липса и на технологична експертиза!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 2
MILOM
преди 13 години
мога да потвърдя тава и за Варна-фирмата с която имам договор ми отговори,че още няма произведено ни едно устройство за нормален касов апарат/без бензиностанциите/-из форума вече писах-няма по света такава *** държава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
Бай Иван
преди 13 години
Много хубава мярка, но питат ли се тези господа от НАП как се осъществява това.Преди дни посетих една от най-големите фирми в гр.София, която е специализирана в тази дейност.На моя въпрос могат ли да ми предложат фискален касов апарат с интерфеис към данъчната служба ми отговориха, че за момента това не е възможно.Е питам се аз какво трябва да направя и как ми помага държавата или иска да отида в друга държава да работя защото тук не съм полезен за чиновниците.Щом сте толкова загрижени за честността на бизнеса, който Ви издържа обявете обществена поръчка за 210000 бр.фискални устроиства с връзка с НАП и ги раздавайте, т.е.внедряваите поетапно във всеки търговец да Ви видим до кога ще се справите, а ние Вашите работодатели ще Ви благодарим и ще си заплатим услугата.Пък дано се окаже тогава, че постъпленията в бюджета Ви стигнат, защото тези от бензиностанциите явно не стигат.А като начало идете и съставете актове за не издаване на касови бележки в Министерствата.С Уважение,Бай Иван
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още